Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Caracter Company heeft data inzichtelijk gemaakt die voor ons bedrijf heel waardevol is.

Caracter Company heeft data inzichtelijk gemaakt die voor ons bedrijf heel waardevol is.

Welke uitdaging legde Yoni bij Caracter Company neer?

Corina van Mourik: “Yoni is de startup fase ontgroeit en heeft inmiddels distributie bij onder andere Albert Heijn en Etos. Vanwege hun unieke product en boodschap was opname bij deze retailers geen probleem. Yoni komt nu in de volgende fase.

Ze moeten professioneler met retailers gaan werken om verdere groei te realiseren, én omdat retailers dit simpelweg verwachten. Tevens vinden er in november jaargesprekken plaats. Het was van belang deze gesprekken met retailers zo goed mogelijk voor te bereiden zodat ook 2019 een succesvol jaar gaat worden voor Yoni.”

Mariah, waar had Yoni behoefte aan?

Mariah Mansvelt Beck: “We hadden behoefte aan duidelijk inzicht in marktontwikkelingen. Er moest antwoord komen op vragen als: wat is de omvang van de markt en de verschillende segmenten? Hoe hard groeit het eigen Yoni merk en wat is de ontwikkeling van de verschillende concurrenten?”

Waarom hebben jullie Caracter Company ingeschakeld?

We hebben gekozen voor Caracter Company vanwege hun expertise. We wilden geen vaste kracht aannemen om zich toe te leggen op ons vraagstuk, maar het leek ons verstandig om gebruik te maken van de deskundigheid en ervaring van een professionele partij.

Wat heeft Caracter Company opgeleverd?

Met behulp van Nielsen Data is een dashboard in Excel gebouwd waarmee middels een divers aantal templates snel antwoord kan worden verkregen op de vragen mb.t. markt, merk, en retailer ontwikkelingen.

Ik ben tevreden met het resultaat. Via het nieuwe dashboard kunnen we veel makkelijker data analyseren, wat ons een flinke tijdsbesparing oplevert.”

Corina, wat was een hoogtepunt in het traject?

Het hoogtepunt was de oplevering van het dashboard aan het totale team. Het resultaat is in nauwe samenwerking met Yoni tot stand gekomen. Er was sprake van echte co-creatie waarbij het eindresultaat maximaal is afgestemd op de behoefte van Yoni. Aldus Corina.

Mariah, hoe heb je de samenwerking met Corina ervaren? 

Corina is een expert op het gebied van data-analyses. Ze heeft bijgedragen aan de groei van onze organisatie omdat ze data inzichtelijk heeft gemaakt die voor ons bedrijf heel waardevol is. Haar enthousiasme is aanstekelijk. Zo ben ik bijvoorbeeld absoluut geen datapersoon, maar Corina heeft het voor elkaar gekregen om mij enthousiast te maken over data!

Zou je Caracter Company aanbevelen bij andere organisaties?

Absoluut!

Terug Neem contact op