Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Caracter Company helpt Sligro Category Management naar next level te tillen

Caracter Company helpt Sligro Category Management naar next level te tillen

Sligro heeft een nieuwe Categorie Management afdeling opgebouwd.

En heeft Caracter Company gevraagd om de kennis en kunde van het team naar een next level in de organisatie te brengen.

Sligro is een B2B-formule en is dé partner van de Foodprofessional en MKB’er in Nederland. Met de expansie en innovatie heeft Sligro in de afgelopen jaren zich bewezen als een Foodexpert die zich richt op de Foodprofessional en het MKB-kanaal. De expertise binnen de organisatie op het gebied van de categorie en bijbehorende producten is mede gebaseerd op de jarenlange ervaring van professionals verspreid over verschillende afdelingen. De interne organisatie is gebaseerd op sterke waardes en principes gedreven vanuit een familietraditie.

Met de blik op de toekomst heeft Sligro de interne organisatie begin 2015 ingericht met een nieuwe Categorie Management afdeling als integraal onderdeel van alle categorie trajecten rapporterend binnen de Marketingafdeling. Dit zet Sligro op voor succes in de toekomst en kan zich richten op hun klanten binnen Foodservice en MKB. Met het opzetten van deze Categorie Management afdeling werd in het eerste jaar het eerste fundament gelegd waarna aan Caracter Company de vraag werd gesteld om Sligro te begeleiden naar een next level binnen de afdeling Categorie Management.

De rol van Caracter Company uitte zich in het begeleiden van …

het Categorie Management team Binnen bestaande processen met het inbrengen nieuwe inzichten, kennis en toepasbare modellen. Na een overall assessment van het team en de behoefte binnen Sligro heeft Caracter Company een getailord programma opgezet.

In beginsel werd gewerkt vanuit een theoretisch kader met bewezen modellen, waarna de vertaalslag naar de praktijk werd gemaakt aan de hand van voorbeelden en formats die tevens specifiek werden gemaakt voor de Sligro organisatie. Daarbij is rekening gehouden met lopende projecten en processen en is er specifieke aandacht en focus aangebracht op diverse stappen binnen Categorie Management.

Caracter Company heeft met haar expertise voorzien in kennisoverdracht en heeft concrete handvatten geboden in het gehele interne proces van Categorie Management, d.w.z. van analyse naar uiteindelijk de implementatie. Daarnaast zijn de learnings van de intensieve samenwerking door Caracter Company verwerkt in een organisatie aanbeveling waarbij de processen, taken en verantwoordelijkheden aan bod zijn gekomen en waarbij en kwaliteitsverbetering voorop staat!

Sligro kan met nieuwe kennis en formats aan de slag om Categorie Management een ware spil in de organisatie te laten zijn.

Sligro heeft hiermee een stap gemaakt van Basis naar Advanced Categorie Management.

Het signaleren van kansen en het vertalen naar implementatie wordt een integraal onderdeel van het Sligro denken. Kortom, met een interne sterkere organisatie, extern sterker naar buiten treden en de Foodprofessional en de MKB’er nog beter bedienen. Hiermee is een nieuwe stap gezet naar verdere groei in binnen- en buitenland!

Terug Neem contact op