Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Caracter Company hielp ons de rol van kennispartner enorm te versterken

Caracter Company hielp ons de rol van kennispartner enorm te versterken

Als Jan-Marc Oosting gevraagd wordt naar de aanleiding van de Customer Development training antwoord hij:

bij Elburg Smit komen wij steeds meer in een rol waarin er meer kennis moet zijn van wat er door de hele keten heen gebeurt. En ook naar onze directe klanten toe gaan we steeds meer een ondersteunende rol spelen in hun benadering van volgende schakels in die keten. Er was behoefte aan een versterking van onze kennis op gebied van categorie management, shopper journeys en keten verhoudingen.”

Hij licht dit als volgt toe: “het merendeel van onze klanten zijn kwekers, handelaren en exporteurs van sierteeltproducten. In het verleden belden die ons op en deden dan heel gericht een verpakkings- of etiketten aanvraag. Eens in de zoveel tijd werd er dan wel gevraagd naar een nieuw ontwerp en de creatieve inspanning aan onze kant was dan hoofdzakelijk een nieuw grafisch ontwerp.”

Jan-Marc vervolgt: “wat wij duidelijk zien is dat de markt verandert en men wil meer dan alleen een etiket, er is behoefte aan meer onderscheid en men stelt nieuwe eisen. Dit varieert van een stuk huismerkbescherming tot en met het POS materiaal.

In dit proces wilden wij onze verkopers en ontwerpers naast de praktische ervaring die ze allemaal door de jaren heen hebben opgebouwd ook een stuk theoretische onderbouwing meegeven. Daarnaast vond ik het belangrijk dat ze ook eens vanuit een andere hoek dan de sierteelt naar retail gaan kijken. Waar zijn die mensen dagelijks mee bezig? We kwamen zo al snel uit bij Caracter Company voor een tailor made training Customer Development.”

Het nut van theorie achter cases

Benieuwd naar hoe de collega’s reageerden op deze nieuwe training, vertelt Jan-Marc: “ik had wel de indruk dat mijn collega’s eerst vragen stelden bij het nut van de geboden theorie. Ze wilden liefst gelijk al voorbeelden en cases bespreken.

Dat had ik wel ingecalculeerd en ik wist dat we niet over een case based training konden praten in dag2 zonder de basis trade marketing theorie van dag1.

Hij voegt daar gelijk aan toe: “maar eenmaal gestart bij dag2 vielen de kwartjes en ontstond er op basis van heldere cases, voornamelijk buiten onze eigen setting, een zeer goede interactie. De Caracter trainers leverden hier uitstekend werk.”

Een training die naar meer smaakt

Zou je kunnen zeggen dat de kennisoverdracht gelukt is? 

Jan-Marc hierover: “ik zie het meer als een kennismaking. Het is natuurlijk onmogelijk om in twee dagen tijd alle kennis en inzichten op te bouwen in trade en retail marketing. Maar voor een eerste kennismaking is Caracter erg goed geslaagd in de opzet. En het smaakt naar meer moet ik zeggen. De waardering voor de twee dagen training was uiteindelijk heel goed onder de collega’s.”

Jan-Marc voegt het volgende hieraan toe: “we zitten met Elburg Smit in de sierteelt niche en we krijgen ook trainingen van een branche specialist. De nieuwe invalshoek die we nu kozen met Caracter Company, met nieuwe inzichten uit de fast moving retail sector, was bijzonder waardevol en verrijkend.”

Welke nieuwe inzichten nemen jullie mee uit de training?

Jan-Marc zegt hierover: “ik denk zeker dat we de nieuwe inzichten uit de retailmarketing en de shopper journey gaan meenemen in toekomstige verkoopgesprekken. Zo gaan we concreet waarde toevoegen binnen de keten en onze expert rol van kennispartner versterken.”

Terug Neem contact op