Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

“Caracter Company is er niet om je te pleasen”

“Caracter Company is er niet om je te pleasen”

Als leverancier een betere relatie opbouwen met supermarkten. Dat was de opdracht die Caracter Company succesvol heeft helpen invullen. Een interview met Jeroen Floris, Commercieel Directeur Retail, en Joost de Bruijn, Sales Director Retail bij 2 Sisters Storteboom.

Food sector houdt van directheid

Als Jeroen Floris van 2 Sisters Storteboom gevraagd wordt waar hij aan denkt bij de samenwerking met Caracter  komen de woorden ‘mens, ambitie en praktisch’ boven. Ze zijn er niet om te pleasen, zegt hij kernachtig.

De mensen van Caracter zijn direct, prettig in de omgang, maar ook zakelijk.” Hij licht dit graag toe: “Na een uitgebreide brainstormsessie komen er geen dikke rapporten op tafel, maar eerder een ‘one-pager’ met groeipijlers waarmee we snel aan de slag kunnen. Daar houden we van in de food sector.

Ze zien de kansen in onze sector heel goed en helpen ons te scoren. Maar het straalt ook op henzelf af, want met de concrete resultaten die wij boeken mogen ze trots zijn.“Maar er worden ook, dankzij de lange ervaring en grote netwerk van CEO Suzette Moerman, voor onze directie nieuwe connecties in de markt gemaakt en zo profiteren we nog meer van de samenwerking.”

Samen een andere aanpak ontwikkelen

‘The World of Chicken’ waar Storteboom zich in begeeft, werkt veel met private labels en samen met de vleessector is het er soms nog wat ouderwets georganiseerd. Zo wordt er traditioneel met tenders gewerkt. “Caracter heeft ons laten inzien wat het belang van de meerwaarde naar de retailer toe is en hoe wij voor hen toegevoegde waarde kunnen ontwikkelen in vorm van nieuwe concepten en categorie kennis. Het gaat om de relatie opbouwen.”

Als we bij de retailers pitchen, neemt de Caracter resultant meestal het voortouw en acteert zij samen met onze sales verantwoordelijke. De nodige markttrend analyses worden dan eerst vanuit Caracter geleverd en dit hielp ons recentelijk nog de Belgische retailmarkt beter te doorgronden voor een grote pitch.

“Grappig” voegt Jeroen toe, “we zijn al een tijdje op zoek om de Caracter resultant te vervangen door een vaste manager maar we weten nog niet goed hoe we deze persoon gaan noemen. Het is geen product manager, maar ook geen trade marketing manager. We neigen nu eerder naar een New Business Developer.”

Betere samenwerking met supermarkten

Zijn collega Joost de Bruijn, Sales Director Retail bij Storteboom, voegt daar aan toe: “We zijn gestart met Caracter en hebben samen een basis neergezet waarop we nu verder kunnen. Caracter heeft ons geholpen met een professionaliseringsslag. We kunnen nu veel beter met supermarktketens omgaan en weten hoe we er een bijzondere leveranciersstatus kunnen afdwingen.”

Op de vraag of er bij Storteboom nog wensen zijn zegt Jeroen:“Ja, ik zou eigenlijk nog graag een Caracter interim Sales Manager willen inhuren. Kan dat ook al?”

Joost heeft in dit kader een soortgelijk verzoek: “een Caracter Online Marketeer voor het private label vers zou ook geen  overbodige luxe zijn. Daar moeten we toch nog eens over praten.”

Terug Neem contact op