Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Caracter Company is goed in doorvertalen naar concrete actieplannen

Caracter Company is goed in doorvertalen naar concrete actieplannen

Interview met Wobien van Diest – Sr. Category Manager bij Iglo

Voorgeschiedenis

Iglo heeft in 2016 een categorie visie ontworpen en wilde dit jaar een verdiepingsslag maken samen met Jumbo. Vanwege het uitstekende netwerk binnen retail en de goede ervaring van een categorie workshop met Plus, koos Iglo weer voor Caracter en dit keer met Caracter resultant Corina van Mourik.

Faciliterende rol

“Caracter vervulde in dit proces de rol van facilitator” vertelt Wobien, “en dat beviel ons erg goed.” Ze vervolgt: “Het zijn altijd zeer intensieve trajecten, niet alleen het proces zelf maar ook de opvolging ervan. Er zijn diverse workshop sessies georganiseerd met retailers als Plus en Jumbo om een gezamenlijk categorie plan te ontwikkelen. Plus was vorig jaar al erg enthousiast en later volgde ook Jumbo.” Wobien legt uit: “Met ons kleine team moet je keuzes maken en wat je doet ook goed uitvoeren. En per project zal er telkens weer gekeken worden naar de beste externe partner die past bij het project.”

Doorvertalen en handvatten bieden

Hoe haalde Iglo voordeel uit de kennis en ervaring van de Caracter resultant? “Aangezien het dit keer een kortlopend traject was had Caracter een actieve rol als faciliterende begeleider van het proces. Denk daarbij aan voorbereiding en uitvoeren van de workshop zelf zodat Iglo medewerkers ook konden deelnemen in de workshop.”

Hoe zou je de toegevoegde waarde van Caracter in dit traject willen omschrijven? Wobien: “Ik zie vooral een praktische waarde die Caracter biedt, namelijk een algemene categorie visie helpen vertalen naar praktische acties met retailers. De kennis van andere food categorieën werd daarbij creatief ingezet en die wisselwerking was enorm leerzaam voor ons.” Wobien voegt daaraan toe: “Caracter is resultaat gericht en helpt je vooral met een uitvoerbaar plan door vanuit de theorie handvatten te geven.”

De deur blijft altijd open

Hoe zie je het verdere verloop van dit proces? Wobien ziet nog zeker vervolgacties: “Een draagvlak vinden binnen grote retailers op diverse niveaus is cruciaal voor het definitief akkoord krijgen voor een categorie plan. De verbindende factor van Caracter hoop ik nog zeker in te kunnen zetten. Het traject is weliswaar afgerond maar ik weet dat ik altijd terug kan komen voor advies.”

Terug Neem contact op