Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Caracter Company leert outside-the-box denken

Caracter Company leert outside-the-box denken

Sweetpoint is de samenwerking met Caracter Company aangegaan voor het opstellen van een nieuwe categorie strategie. Hierbij heeft een resultant van Caracter geholpen bij het begeleiden om vanuit gedegen analyses de doorvertaling te maken naar kansen per onderdeel en op basis daarvan de strategie te formuleren. Lees het interview met Marja Vijverberg.

Wat was de aanleiding voor een samenwerking met Caracter Company?

Binnen de categorie AGF moet er wat veranderen. De tuinbouwsectorheeft decennia lang geïnvesteerd en geïnnoveerd in het productieproces om het aanbod zo goed mogelijk te kunnen sturen en efficiënter, duurzamer te kunnen werken. Maar naar mijn idee is een belangrijke stap vergeten; de markt.

Doordat hierover niet met retail maar vooral ook niet met de consument is nagedacht, er teveel van hetzelfde is/wordt/werd geproduceerd, is de situatie ontstaan dat er geen onderscheidend vermogen meer is behalve op… prijs.

Dit is wat wij als bedrijf, maar eigenlijk als hele sector moeten doen. In gesprek gaan met de retailer en met kennis van de markt, de consument en de shopper samen gaan werken om de categorie te laten groeien. Om ons deze kennis eigen te maken hebben we contact gezocht met Caracter.

Met elkaar hebben we in zes sessies een retailpresentatie gemaakt met kennis en data vanuit de gehele categorie. Wij geloven dat de gehele categorie moet groeien om dan zelf ook te kunnen groeien.

‘We moeten verrassen, innoveren. In- en outside the box’

Wat is jullie gewenste rol in de markt?

Wij hebben de potentie om in de markt te gaan fungeren als partner van de retail, in de afgelopen Jaren hebben wij veel kennis verzameld.

Wij kennen onze consument, en we houden de markt goed in de gaten met up to date data.

Daarnaast hebben wij een heel groot netwerk binnen de tuinbouwsector van ondernemers die net zoals wij wel marktgericht werken.

Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van vers?

Op het gebied van vers zie je dat er meer en meer partijen deze weg inslaan, en dat is prima. Maar we moeten binnen de sector er alleen voor waken dat we niet met z’n allen van dezelfde taart blijven eten, het is juist zaak dat we met alle betrokken partijen in de keten juist de taart vergroten.

We zien langzaam de consument veranderen. Gezondheid wordt steeds belangrijker. De kansen liggen er, die moeten we pakken. Marktgericht produceren, nieuwe producten ontwikkelen, verpakkingen voor een o.a. betere houdbaarheid etc..

Wat heeft jou daarbij geïnspireerd?

Wij zijn vanaf dag één geïnspireerd, waarbij Caracter ons uitstekend

heeft begeleid en heeft geloodst door de wereld van retail in zes dagen. We moeten nog heel veel leren maar weten wel dat hier de sleutel tot een succesvolle samenwerking met de retail ligt. En zeker niet alleen als individueel bedrijf, maar door op een volwaardige manier met elkaar samen te werken binnen de sector maar zeker in de keten, dan kunnen we die slag maken.

SweetPoint wil als bedrijf verrassen en blijft innoveren. In- en outside the box. Naast teler en verpakker bieden we product, service- en verpakkingsconcepten.

Er is nog een hoop werk te verzetten maar we geloven erin en we gaan ervoor.

Terug Neem contact op