Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Caracter Company ontwikkelde Partnerprogramma

Caracter Company ontwikkelde Partnerprogramma

Lees hier het interview met Coen Braam, senior category manager bij Jan Linders Supermarkten en Floris Venhuizen, Marketing & category management director bij Nedac Sorbo.

Zij zijn onder leiding van Caracter Company het partner programma in gegaan. Dit is het begeleiden van het traject tussen retailer en leverancier met als doel een effectieve(re) samenwerking om gestelde doelstellingen te realiseren.


Waarom zijn jullie het partner programma ingegaan?

Coen: Tot nu was Sorbo voor ons altijd een soort van losstaande partij. We hebben ons eigen assortiment en we hebben Sorbo die een aantal meters opvult. Dat heeft voordelen want dan heb je daar minder omkijken naar, maar de tijd verandert en je wilt daar toch steeds meer een onderdeel van je formule van maken. We willen overtuigd zijn van het assortiment, op de hoogte zijn van hoe alles presteert en weten of de juiste artikelen op de juiste plaats liggen.

Hoe ziet de rolverdeling er uit?

Floris: In de opstartfase hebben Chantal de Rijk-Bex (directeur commercie en marketing Jan Linders) en Guido Teekamp (Sales directeur Nedac Sorbo) de handen ineen geslagen en is er besloten om het project vanuit de inhoud op te bouwen en de diverse disciplines en visies met elkaar te verenigen.

Direct betrokken waren de afdelingen category management en space management van Jan Linders en sales, marketing en category management van Nedac Sorbo.

‘Een projectpartner kan pijnpunten sneller identificeren en makkelijker bespreekbaar maken.’

Kost het jullie veel tijd?

Floris: Wanneer je de kans krijgt om op deze wijze met de klant de diepte in te gaan dan maak je daar uiteraard graag tijd voor en hebben we gekozen hiervoor extra tijd vrij te maken.
Coen: Om verder te komen met assortimenten en de formule zal er geregeld extra geïnvesteerd moeten worden in projecten. Wij vinden dat dit project die extra investering verdient.

Wat is de toegevoegde waarde van het werken met een projectpartner?

Floris: Een projectpartner kan de eventuele pijnpunten sneller identificeren en makkelijker bespreekbaar maken. Hierdoor kom je sneller op één lijn. Een blik van buiten op je interne processen kan ook verhelderend werken.

Zou je zonder een dergelijk partner programma ook zijn waar je nu bent?

Coen: Het Sorbo assortiment had hiervoor nooit onze grootste aandacht er waren altijd andere prioriteiten en het was eigenlijk wel makkelijk zo. Nu is er een externe partij die de coördinatie ervan in handen neemt waardoor er toch druk op de ketel wordt gezet. Er wordt daardoor wel prioriteit aan gegeven waarbij je het anders door drukte makkelijker aan de kant schuift.

Hoe kijk je nu tegen de samenwerking aan?

Coen: De category managers van Sorbo had ik nog nooit ontmoet en dat is eigenlijk best vreemd. Wij zijn toch degene die het dichtste bij de winkelvloer staan. Er zou eigenlijk een soort wisselwerking moeten zijn en dat vindt nu langzaam aan plaats. Het echte inzicht zal nog moeten komen als alle cijfers straks beschikbaar zijn. We hebben nu in ieder geval al meer inzicht in elkaars werkwijze en behoeftes.

Floris: We zijn als organisaties wat dichter tegen elkaar aangekropen en hebben hierdoor nog meer inzicht gekregen in de werkwijze en behoeftes van Jan Linders. Dit zal de samenwerking alleen maar bevorderen.

Uitdaging. 1. Het verbeteren van de samenwerking en het leggen van een gezonde basis voor de toekomst. 2. Categorie/assortiment screening en implementatieplan.
Oplossing met Caracter Begeleiden samenwerking, mediation. M.b.v. Caracter Partner programma™.

Terug Neem contact op