Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Een structureel partnership met een grote retailer.

Een structureel partnership met een grote retailer.


OpdrachtgeverGroothedde Vaassen bv. Groothedde Vaassen bv is leverancier van Iers rundvlees.
Opdracht: Een professionele presentatie ontwikkelen om te komen tot een structureel partnership met een grote retailer.
Interview: Jos Groothedde, mede-eigenaar bij Groothedde Vaassen bv.

“Caracter is voor mij een flexibel in te huren, externe trade marketingafdeling”

Waar had Groothedde behoefte aan?

Jos Groothedde, mede-eigenaar bij Groothedde Vaassen bv: “Om te komen tot een partnership met een grote retailer, hadden we behoefte aan een onderscheidende presentatie met een duidelijke verhaallijn, in de taal van deze retailer. Omdat we zelf geen mensen, kennis en capaciteit in huis hebben om een dergelijke presentatie op te zetten, hebben we hiervoor de hulp van Caracter Company ingeschakeld.

Ben je tevreden over het resultaat?

Ik ben zeker tevreden over de presentatie die Miranda Roefs (Senior Professional bij Caracter) voor ons ontwikkeld heeft. Miranda heeft goed inzichtelijk gemaakt waarin Groothedde zich onderscheidt ten opzichte van andere rundvlees leveranciers. Hierbij heeft ze ook laten zien welke rol retail data kan spelen in onze relatie tot retail partners. Wat ze heel goed gedaan heeft is analyseren waar deze specifieke retailer voor staat.

De resultaten heeft Miranda vertaald naar het verhaal van Groothedde. Zo hebben we in de presentatie aangetoond dat wij volledig op één lijn liggen met wat deze retailer belangrijk vindt. De presentatie was hierdoor volledig in de taal van de retailer. Een benadering die wij als Groothedde zelf nooit gekozen hadden, omdat we geneigd zijn om vooral over ons product te praten. De presentatie is erg goed ontvangen door de retailer.

Hoe heb je de samenwerking met Caracter Company ervaren?

Ik vond de samenwerking met Caracter Company erg prettig. Omdat we zelf geen trade marketeer in huis hebben, was het ontzettend waardevol dat we onze trade marketing activiteiten konden uitbesteden aan een professionele partij als Caracter Company. Om tot een goede presentatie te komen, heeft Miranda mij onderworpen aan een diepte-interview.

Op basis van de informatie die in mijn hoofd zat, ondersteund door de data waarover ik hiervoor vertel, heeft ze de vertaalslag gemaakt naar een strakke presentatie voor de retailer. Binnen drie weken werden we voorzien van een kant en klare retail presentatie. Zo’n sterk onderbouwd verhaal, in de taal van de retailer, hadden wij zelf nooit kunnen neerzetten zonder de hulp van Caracter Company.

Op welke manier heeft Caracter Company bijgedragen aan de groei van jullie organisatie?

Wij willen bij betreffende retailer dé leverancier zijn van Iers rundvlees. Caracter Company heeft ons geholpen om dichter bij dat doel te komen. We zijn momenteel met de retailer in onderhandeling over een structureel partnership.

Zou je in de toekomst vaker de samenwerking met Caracter Company opzoeken?

Ja. Caracter heeft ons een vervolgvoorstel gedaan. Zodra de samenwerking met de retailer rond is, zal Caracter diepere analyses gaan doen, om de categorie bij deze retailer te laten groeien en het partnership verder vorm te geven.

Zou je Caracter Company aanbevelen bij anderen?

Ik ben erg tevreden over onze samenwerking dus ik zou Caracter zeker aanbevelen bij andere partijen.

Terug Neem contact op