Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Dankzij Caracter Company kunnen wij onze aangesloten leden nog beter adviseren”  

Dankzij Caracter Company kunnen wij onze aangesloten leden nog beter adviseren”  

Quantore

verzorgt als groothandel de inkoop en distributie van kantoorbenodigdheden. Ze onderscheiden zich in de markt door hun brede assortiment en hun logistieke kwaliteit. Bijna vijfhonderd kantoorspecialisten, gericht op de particuliere en de business-to-business markt, zijn aangesloten. Samen hebben ze een enorme inkoopkracht en behoren ze tot de belangrijkste spelers in de markt.

Caracter Company verzorgde voor Quantore een tailor-made training Category Management om de verschillende productgroepen te helpen met een nieuw categorie plan richting de aangesloten leden. Peter Lemmens deelde zijn ervaringen met ons.

Leden beter adviseren

Hoe zou je de ervaring en samenwerking met Caracter Company omschrijven? “We waren erg benieuwd hoe Caracter onze complexe situatie van een ledencoöperatie zou aanpakken. Ze deden dit bijzonder goed met een tailor-made training waardoor we onze leden nu nog beter kunnen adviseren en bedienen op assortiment en activatie.”

Overzichtelijke en compacte formats

Wat was voor jullie de aanleiding voor deze training? “We waren toe aan enerzijds het verbeteren van de categoriekennis en -kunde binnen vijf Quantore assortimentsclusters. En anderzijds wilden we een goed formatplan opstellen waarbinnen iedereen snel zijn vraagstukken kan beantwoorden.

Caracter heeft samen met ons de bestaande formats aangepast naar een compacter en overzichtelijk format. We kunnen nu sneller van analyse tot MT summary, naar een plan dat gekoppeld is aan een ledenadvies.”

Partners voor de toekomst

Wat maakt jullie complex als organisatie? “Ons format bestaat uit drie pijlers: een ledenadvies met altijd de elementen assortiment en activatie. We zijn geen centraal geleide retailorganisatie en deze combinatie maakt onze positie bijzonder in de markt waar andere leveranciers van kantoorartikelen als Staples en Office Depot met ons concurreren.

Ons specifieke advies, gecombineerd natuurlijk met het beste aanbod en de beste prijs, moet ervoor zorgen dat de leden ook in de toekomst Quantore als beste partner ervaren.”

Praktische training

Hoe hebben de medewerkers de training ervaren? “Alle deelnemers waren erg positief na afloop. Caracter Company had zich goed ingeleefd in onze specifieke, complexe klantvraag, namelijk een format voor een ledencoöperatie van bijna vijfhonderd kantoorspecialisten.

De trainers, Corina van Mourik en Jan-Jaap Jansen, hebben ervoor gezorgd dat theorie perfect werd afgewisseld met sterke praktijkvoorbeelden en oefeningen waar de medewerkers direct zelf mee aan de slag konden. De theorie kwam voor iedereen moeiteloos tot leven!
Voeg daarbij ook een fijne sfeer op een mooie externe locatie. Het leverde ons een nieuw en goed werkbaar format op voor een gedegen assortiments- en activatie-advies naar onze leden.”

Verfrissend

Wat vond je opvallend of verfrissend aan de Caracter aanpak? “Wat ik erg leuk, en vooral ook nuttig vond, was de ‘pitchparade’ aan het einde van de training. De nieuwe plannen werden in telkens 3 minuten pitches gepresenteerd en leverde uiteindelijk een trotse bokaalwinnaar op.”

Toekomstige samenwerking

Wat zijn jullie volgende stappen? “Het is nu aan ons om de categorieplannen te realiseren. De heldere actielijst in het planformat dat samen met Caracter is ontwikkeld, geeft een meetbaar houvast voor de planeigenaar om voor onze leden zichtbaar resultaat te boeken.

Het format geeft aan de (binnenkort zelfsturende) clusterteams grip en houvast op de twee A’s: assortiment en activatie. De volgende stap in onze samenwerking met Caracter Company zal mogelijk op het vlak van activatie in digitale marketing zijn. Daar komen we binnenkort wel op terug.

Terug Neem contact op