Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

De Caracter Kickstart is de perfecte manier om Junior Trade Marketeers een vliegende start te geven

De Caracter Kickstart is de perfecte manier om Junior Trade Marketeers een vliegende start te geven

Waar had Bolletje behoefte aan?

Renée Nederlof: Als Junior Trade Marketeer met pas zes maanden werkervaring, had ik weinig tot geen kennis van FMCG en trade marketing. Om de basiskennis en praktische handvatten van trade marketing onder de knie te krijgen, had ik behoefte aan coaching door een ervaren professional. Daarnaast had ik behoefte aan meer structuur en een stukje time management.

Wat is de Caracter Kickstart?  

Ik heb deelgenomen aan de Caracter Kickstart. Dit is een personal coaching traject van Caracter Company, waarin een Trade Marketeer met 0-2 jaar werkervaring op bepaalde gebieden gecoacht wordt door een ervaren Trade- en Shopper Marketing Professional van Caracter Company. Mijn coach was Senior Professional Miranda Roefs. Ik heb bij haar vijf sessies gevolgd; elke twee weken een dagdeel.

Hoe zag het traject eruit?

Bij de start heeft Miranda geïnventariseerd waar mijn persoonlijke ontwikkelbehoeften liggen en vervolgens heeft ze voor mij een programma op maat samengesteld. Gedurende het traject kwamen onderwerpen aan bod als basis trade marketing kennis, het omzetten van data naar inzichten en conclusies, Excel kennis, het voeren van meetings met een retailer, de opbouw van een presentatie en het doen van een goed schapadvies. Daarnaast werden ook zaken als time management, teamrollen en dynamieken besproken.

De coaching werd gegeven aan de hand van live cases die spelen bij Bolletje. Op deze manier kon ik het geleerde meteen in de praktijk toepassen. Tijdens het traject onderhield Miranda contact met mijn leidinggevende en werd mijn ontwikkeling gemonitord. Ook kon ik tussendoor mailen of bellen met Miranda als ik ergens tegenaan liep. Op deze manier kon er optimaal worden bijgestuurd.

Hoe heb je de coaching ervaren?

Als Junior Trade Marketeer komt er veel op je af. Daarom was het fijn om een externe coach aan mijn zijde te hebben. De coaching was 1 op 1 en dat maakte het traject erg persoonlijk en op maat. De Caracter Kickstart is heel praktijkgericht: Samen met Miranda heb ik eerst bekeken wat mijn knelpunten zijn en zodra ik in mijn werk ergens tegenaan liep, werd dat gelijk meegenomen in de coaching. Hierdoor werd ik steeds zelfverzekerder en had de coaching direct effect.

Wat vond je van de begeleiding van Miranda Roefs? 

Met Miranda heb ik binnen korte tijd een goede band opgebouwd. Naast het feit dat ze ontzettend vakkundig is, communiceerde ze heel open, eerlijk en vertrouwd. Ze heeft een groot inlevingsvermogen en wist mijn situatie goed in perspectief te plaatsen. Ze voelde aan dat niet alleen trade marketing nieuw voor me was; ook FMCG was nieuw voor me, en het bedrijf waar ik werkte was nieuw voor me. Daar speelde ze feilloos op in.

Wat heeft het traject je gebracht?

De Caracter Kickstart heeft me veel structuur, zelfvertrouwen, handvatten en handige tools gebracht die ik vanaf het begin kon toepassen in mijn dagelijkse werkzaamheden. Het coaching traject heeft een sterke basis gelegd voor mijn functie als Junior Trade Marketeer.

Hoe kijk je terug op de Caracter Kickstart?

Ik ben heel blij dat ik dit traject gevolgd heb en ik raad elke Junior Trade Marketeer met 0-2 jaar werkervaring aan om het ook te doen. Starten met het traject kan op elk moment. Trade marketing is helaas nog steeds geen vak of afstudeerrichting waar je op school voor kunt kiezen; daarom is deze begeleiding in je startfunctie echt heel waardevol.

De Caracter Kickstart is de perfecte manier om als Junior Trade Marketeer een vliegende start te krijgen. Het traject heeft absoluut bijgedragen aan de groei van mij als young professional en daar ben ik mijn coach Miranda Roefs en Caracter Company erg dankbaar voor.

Terug Neem contact op