Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

De workshop was een mooie aanzet om…

De workshop was een mooie aanzet om…

De samenwerking tussen leveranciers en aandeelhouders te verdiepen

Bouwcenter is met 87 vestigingen en een omzet van 500 miljoen euro de grootste landelijke formule van bouwmaterialengroothandels in Nederland. Alle Bouwcenters zijn regionaal werkende familiebedrijven die zich onderscheiden in kennis en vakmanschap.

Op 15 februari 2018 organiseerde Bouwcenter een spraakmakend event voor zijn top 70 aan leveranciers en 27 aandeelhouders. Locatie: de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Op het programma: een twee uur durende workshop in het teken van category management. Eén keer raden wie daarvoor werd uitgenodigd!

Samenwerking verdiepen

Aan Corina van Mourik, growth hacker bij Caracter Company, de uitdaging om die grote groep leveranciers en aandeelhouders uit de bouwwereld mee te nemen in een inspirerend verhaal over categorie management. Serge de Boer: “We wilden het thema category management introduceren binnen de Bouwcenter formule. Dat vereist een verdergaande samenwerking dan alleen het sluiten van goede inkoopdeals. De workshop was een mooie eerste aanzet om de samenwerking tussen onze leveranciers en aandeelhouders te verdiepen.”

Waardevolle inzichten

Het verhaal van Corina van Mourik leidde al snel tot waardevolle inzichten. Spectaculaire praktijkvoorbeelden gaven de ene eye-opener na de andere. En daar bleef het niet bij. Corina zette alle deelnemers aan het werk. Er werd volop gespard over zaken als: Wie is nou precies mijn doelgroep en waar ligt hun behoefte? Wat kan een samenwerking met een retailer voor mijn bedrijf betekenen en welke activiteit zouden we dan als eerste oppakken? Wat me opviel was dat er heel constructief ideeën werden gedeeld.

Positie versterken  

Ik denk dat Bouwcenter met behulp van category management zijn positie kan versterken. Het zorgt ervoor dat we onze klant beter kunnen bedienen en een hogere kassaomzet kunnen realiseren doordat de klant zijn spullen beter weet te vinden, en wellicht zelfs meer koopt dan hij van plan was. Daarnaast denk ik dat we dankzij category management aannemers en klusbedrijven beter van dienst kunnen zijn doordat het assortiment van Bouwcenter beter is afgestemd op hun projecten. Category management helpt ons in het efficiënter maken van de inkoop en logistieke processen.

Caracter Company

De samenwerking met Caracter Company heb ik als positief ervaren. In de periode voorafgaand aan de workshop wist Corina haar deelnemers met behulp van een survey al aan het denken te zetten. Zo creëerde Caracter Company vroegtijdig inzicht in de mening van zowel leveranciers als aandeelhouders m.b.t. de verschillende onderdelen van category management. Als je het mij vraagt een erg goede zet.

Kick-off

De workshop was een mooie kick-off voor Bouwcenter om aan de slag te gaan met category management. Alle deelnemers zagen de kansen die category management voor hun organisatie biedt. Daarnaast kregen zij het waardevolle inzicht dat goede samenwerking kan leiden tot een groei in omzet. De workshop was zeer geslaagd. We hebben onze leveranciers en aandeelhouders weten te inspireren om een start te maken met de implementatie van category management binnen hun bedrijf, en dat was het doel!

Terug Neem contact op