Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

“Een kwartiermaker die waarde toevoegt”

“Een kwartiermaker die waarde toevoegt”

Interview met Gerard Koning, Commercieel Directeur COOP, en Bert Nijland, Hoofd Formule Management COOP.

COOP Vandaag

Het project “COOP Vandaag” draaide al in pilot maar Caracter resultant Chris Nolles werd erbij gehaald om COOP de finesses van maaltijden presenteren in de vingers te laten krijgen.

Het ging hierbij naast de optimalisatie van de presentatie ook vooral over het assortiment. Daarnaast werd er door Caracter een bijdrage geleverd aan het doorgronden van de loonkosten en het geven van gedetailleerde adviezen ten behoeve van de verlaging hiervan – niet alleen voor het keukengedeelte, maar voor het COOP Vandaag winkelconcept als geheel.

Klaar voor uitrol

Zijn werk zit er op en men is bij COOP zeer tevreden. Het nieuwe winkelconcept staat als een huis en is nu klaar voor verdere uitrol over de COOP vestigingen. “Ik zie Caracter als een echte kwartiermaker bij COOP”, zegt Gerard.

Ze brengen een bepaalde expertise mee die we nog niet in huis hadden en kunnen nu gerust het gloednieuwe food concept overdragen aan een vaste collega.” De nieuwe rol bij COOP zal gedoopt worden als Manager Keuken. Gerard vervolgt: “Het klinkt zo eenvoudig maar COOP Vandaag had veel en grondige voorbereiding nodig. Nu weten we hoe en wanneer we onze dagverse maaltijden, broodjes en salades het beste kunnen presenteren.”

Waarde toevoeging

Hij ziet in de toekomst wel weer mogelijkheden tot samenwerken, maar de concurrentie in de retail consultancy is groot, dus er zal geknokt moeten worden, ook door Caracter. Bert voegt hieraan toe: “Het ging ons om de juiste consultant, en wat hij meebracht aan waarde voor ons bedrijf was enorm.”

Hij was daarbij ook direct en flexibel en was er niet alleen om de facturen te schrijven. Als het moest werkte hij het weekend door om de opdracht af te krijgen. Daar houden we van in onze sector!”

Terug Neem contact op