Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Een nieuwe retail strategie voor TOON

Een nieuwe retail strategie voor TOON

Eneco strugglede met hun kanaalontwikkeling.

Eneco heeft de slimme thermostaat Toon gelanceerd binnen Nederland en heeft de consumenten voornamelijk benaderd via de geijkte energie kanalen.

Toon in het retail kanaal

De beslissing om Toon binnen de retail kanalen te gaan distribueren zorgde ervoor dat er  bij Eneco in 2015 een nieuw team gevormd werd. Dit omdat het duidelijk werd dat kennis van retail een ander vakgebied bleek te zijn dan de bewerking van de energie kanalen.

De opbouw van de distributie en de bewerking van diverse retailers ging goed van start en het leek erop dat de retailers open stonden voor het toevoegen van een nieuwe categorie. Echter vergde deze categorie toch een onderbouwde visie en nieuwe retail strategie om de shopper te kunnen bereiken.

Caracter werd gevraagd om Eneco te helpen met het opzetten van een retail strategie waarmee de basis kon worden gelegd om een specifieke visie per retailer te definiëren en zo de distributie binnen mainstream retail te realiseren. “Eneco had al goede ervaringen met Caracter betreffende de kennis over de retail kanalen en daarom legden wij de vraag ‘hoe de retail strategie in te richten’ bij Caracter neer.”

Terug naar de tekentafel voor het bepalen van een juiste kanaal strategie

Allereerst heeft Caracter de gehele markt in kaart gebracht, waarbij gekeken is naar het potentieel in de markt en het online en offline gedrag van shoppers binnen deze categorie.  Hiervoor werd onderzoek gedaan naar het consumentengedrag en het aankoopgedrag binnen de categorie, om zo het hoogste potentieel voor Eneco te bepalen. A.d.h.v. de uitkomsten van het onderzoek werd een kanaal strategie ontwikkeld. Er werd per kanaal in kaart gebracht wat het juiste plan van aanpak zou moeten zijn en waar Eneco in de toekomst verdere stappen zou kunnen maken.

Vernieuwde aanpak binnen Eneco

Mede door nieuwe inzichten binnen de kanalen, en retail in het bijzonder, heeft Eneco haar interne organisatie aan laten sluiten bij de bewerking van de kanalen. Met behulp van deze nieuwe retail strategie heeft Eneco haar focus kunnen verleggen en hebben zij hun interne en externe doelstellingen van 2016 behaald.

Terug Neem contact op