Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Eneco ontwikkelde met Caracter Company een nieuwe kanaal strategie

Eneco ontwikkelde met Caracter Company een nieuwe kanaal strategie

Eneco heeft de slimme thermostaat Toon gelanceerd binnen Nederland en heeft de consumenten voornamelijk benaderd via de geijkte energie kanalen.

De beslissing om Toon binnen de Retail kanalen te distribueren in 2015 zorgde voor het opstarten van een nieuw team bij Eneco waarbij duidelijk werd dat kennis van retail een ander vakgebied bleek te zijn dan de geijkte bewerking van de energie kanalen waarin Eneco voordien bekendheid mee had. De opbouw van de distributie en de bewerking van diverse retailers ging voortvarend van start en het leek erop dat de retailers open stonden voor het toevoegen van een nieuwe domotica georienteerde categorie. Echter een onderbouwde visie en strategie om de shopper te bereiken vergde toch een nieuwe aanpak.

Caracter Company werd in eerste instantie gevraagd om Eneco te helpen met het opzetten van een retail strategie waarmee de basis wordt gelegd om specifieke visie per retailer te definiëren in 2016 teneinde distributie binnen mainstream retail te realiseren.

“Eneco had al goede ervaringen met Caracter Company betreffende de kennis binnen de retail kanalen en legde de vraag neer hoe de juiste retail strategie in te richten.”

Terug naar de tekentafel met het bepalen van een juiste kanaal strategie

Allereerst heeft Caracter Company de gehele markt in kaart gebracht waarbij gekeken is naar het potentieel in de markt en het gedrag van consumenten en shoppers binnen deze categorie zowel online als offline.

Hiervoor werd onderzoek gedaan naar het consumenten gedrag, het aankoopgedrag door shoppers binnen de categorie en bepaalde daarmee het hoogste potentieel voor Eneco. A.d.h.v. de uitkomsten van het onderzoek werd een kanaal strategie ontwikkeld en werd tevens per kanaal in kaart gebracht wat het juiste plan van aanpak zou moeten zijn en waar Eneco verdere stappen zou kunnen ondernemen in de toekomst.

Vernieuwde aanpak binnen Eneco

Mede door nieuwe inzichten binnen de kanalen en retail in het bijzonder heeft Eneco haar interne organisatie laten aansluiten aan de bewerking van de kanalen en de focus binnen de eigen organisatie. Inmiddels is er focus is aangebracht en daarmee is Eneco op weg om hun interne en externe doelstellingen voor 2016 te gaan behalen.

Terug Neem contact op