Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Goed uit de verf door ontzorging op space management.

Goed uit de verf door ontzorging op space management.

Opdrachtgever: PPG

Opdracht: Tijdelijk extra hulp (expertise) nodig op spacemanagement

Caracter Expert: Ennio Espa

Ennio bij PPG

Als linkshandige met net geen twee linkerhanden kwam ik terecht in de wereld van thuis schilderend Nederland. Waar deze categorie voor mij nieuw was, had ik met mijn kennis en ervaring uit eerdere projecten natuurlijk wél een streepje voor.

De afgelopen drie maanden heb ik PPG ontzorgd op space management.
PPG is een wereldwijde leverancier van o.a. verven en coatings, bekend van merken als Histor, Sigma en Rambo welke verkrijgbaar zijn bij diverse bouwmarkten.  

Nieuw likje verf

Nieuwe introducties en re-branding zorgden voor extra werkzaamheden en daarmee de behoefte aan extra ondersteuning op space management. Op deze manier konden de dagelijkse werkzaamheden in het team door blijven gaan. Middels een juiste balans tussen werk op locatie en werk op afstand heb ik nieuwe schappenplannen gemaakt in Nielsen Spaceman. Door een goede afstemming met o.a. shopper marketing, brand management en account management kon ik de plannen en bijbehorende presentaties zodanig opleveren dat deze direct bruikbaar waren voor de gesprekken bij diverse retailers.     

Frisse blik

Naast het bouwen van schappenplannen heb ik verkoopdata van verschillende categorieën (muurverf, lakken, beits) en merken (Histor, Sigma, Rambo) geanalyseerd en inzichtelijk gemaakt. Op basis van deze insights heb ik kansen vertaald naar adviezen die zowel voor korte als lange termijn implementeerbaar zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld diverse quick wins uitgewerkt in nieuwe concrete schapvoorstellen die zowel voor retailer als voor PPG weer nieuwe omzetpotentie kunnen opleveren. Met deze extra stap uit eigen initiatief en frisse denkwijze heb ik PPG geïnspireerd en verrast.     

De samenwerking met Caracter heeft volgens PPG aan alle verwachtingen voldaan en overtroffen. Naast categorieën in food kan ik nu voortaan óók in de verf categorie kleur bekennen. Op naar het volgende project!

Wil jij net als PPG ook ontzorgd worden of ben je op zoek naar advies?   
Stuur me even een berichtje!

Ennio Espa, Young Professional bij Caracter

Terug Neem contact op