Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Hoe Duvel een heldere categorievisie kreeg

Hoe Duvel een heldere categorievisie kreeg

Achtergrond

De categorie speciaalbier heeft de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt. Consumenten willen bewust genieten en stellen kwaliteit boven kwantiteit. Bovendien is de huidige consument op zoek naar variatie middels nieuwe smaken en unieke (lokale) bieren.

Deze ontwikkelingen vragen om een strategische visie op de categorie speciaalbier en een concreet plan van aanpak. Met bieren als Duvel, Vedett, Maredsous, La Chouffe, De Koninck, Liefmans en Brouwerij ’t IJ is brouwerij Duvel Moortgat dé speciaalbier categorie expert en neemt daarom de verantwoordelijkheid om een categorievisie te ontwikkelen.

Doelstelling

Samen met de retailer(s) een visie ontwikkelen om ook de komende jaren een gezonde categorie groei te realiseren. Dit betekent heldere strategieën en concrete acties die op korte én lange termijn geïmplementeerd kunnen worden.

Hoe hebben we dit aangepakt

Als basis voor de nieuwe categorievisie is een (retailerspecifiek) shopperonderzoek uitgevoerd. Deze informatie is tijdens een insights sessie gedeeld met de retailer.

De doelstellingen en feedback van de retailer(s) gedurende deze interactieve sessie zijn verwerkt in de definitieve categorievisie. De visie is tot slot tailor made gemaakt naar een retailerspecifiek een schappenplan en activiteitenplan.

Resultaat

Met kwaliteit en passie heeft Duvel samen met Caracter de toekomstige groei van de categorie speciaalbier vormgegeven. In maximale samenwerking met retail. Deze aanpak heeft daarom niet alleen een positief effect op de relatie van Duvel en hun retailer(s), maar het heeft met name een positief effect op de omzetresultaten voor alle bieren in de categorie en in het bijzonder de kwaliteitsbieren van Duvel.

Terug Neem contact op