Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Hoe Levarht met hulp van Caracter Company vers naar

Hoe Levarht met hulp van Caracter Company vers naar

“Levarht brengt vers naar China”

Het nieuws gaat snel wanneer Caracter Company haar intrede maakt in de Chinese markt. Veel Europese bedrijven hebben aangeklopt voor consultancy bij het betreden van de mysterieuze maar verleidelijke Chinese markt.

Levarht vroeg hulp bij het overtuigen van Chinese retailers

Levarht, een grote Nederlandse producent in vers, kwam bij Caracter Company voor expertise in trade marketing en de ervaring van het creëren van een krachtige presentatie in China.

De versproducent heeft inmiddels de productie heeft opgezet in Tianjin(China), is op zoek naar retailers die de Nederlandse tomaten willen verkopen. Hoewel Levarht een expert is in de productie van vers, mist het bedrijf nog kennis van de Chinese markt, shoppers en retailers. En weet het bedrijf niet hoe retail te overtuigen om de producten op te nemen in het assortiment. Dit is waar Caracter Company de helpende hand biedt.

Twee weken voor de meeting met Metro en Carrefour, ontving Caracter Company een telefoontje van Levarth met de vraag om te ondersteunen bij de creatie van een trade presentatie, het ontwerpen van een innovatieve verpakking en het ontwikkelen van passende instore communicatie voor een succesvolle introductie binnen retail.

Caracter Company’s expertise in de Chinese markt

In deze korte tijd ging Caracter Company aan de slag met haar bewezen Category Visie model en de reeds gevestigde kennis van de Chinese markt om snel, uitgebreide insights te delen met Levarht. Caracter Company deed hiervoor onderzoek naar Chinese consumenten, shoppers, retailers en de categorie en bedacht de juiste strategie voor de introductie van de Nederlandse tomaten, welke past bij de veranderende behoeftes van de Chinese shoppers. Deze zien namelijk een gat tussen de eigen behoeftes en het aanbod in de markt.

Vervolgens heeft Caracter Company, vanuit haar expertise op de doorvertaling van shopper insights naar activatie, samen met haar design partner in China, gewerkt aan de creatie van verpakkingen en instore signing passend voor de activatie van Chinese Shoppers.

Retail onder de indruk en positieve resultaten

Met vertrouwen ging Levarht naar de afspraken met Metro en Carrefour, welke onder de indruk waren van het kennisniveau van een producent op het gebied van de markt en de shopper. Daarnaast werd er positief gereageerd op de professionele trade presentatie welke antwoord gaf op alle vragen die een retailer kan stellen.

En het resultaat? Het was een duidelijke GO van beide retailers. Zij hebben de belofte gedaan om alles in werking te stellen om deze introductie te ondersteunen. Hopende dat Nederlandse tomaten het verschil kunnen maken ten opzichte van concurrentie en dat het nieuwe assortiment aantrekkelijk is voor de Chinese Shoppers. Wat precies is wat deze retailers nodig hebben binnen de langzame groei van de markt en de concurrentie van e-commerce.

Terug Neem contact op