Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Kennis opdoen in een pressure-cooker-stijl

Kennis opdoen in een pressure-cooker-stijl

Verdieping als Trade Marketeer

Nina Conrady van VELUX had behoefte aan een verdiepingsslag in haar rol als trade marketeer. Maar er zijn niet zoveel aanbieders van deze gespecialiseerde trainingen in Nederland en een paar groepen waren al eerder afgezegd vanwege te weinig belangstelling.

Gelukkig had haar manager in het verleden met Suzette Moerman contact gehad en adviseerde Caracter te bellen. Hier werd direct geschakeld en een 1:1 cursus van 5 dagdelen aangeboden onder leiding van Christel van Zalk. Opvallend genoeg bleek dat er weinig financieel verschil zat tussen een groepscursus of een tailor made 1-1 uitvoering. Dankzij de expertise van Caracter, o.a. uit FMCG, was de training erg geslaagd.

Channel plan opstellen

Nina legt uit hoe het in zijn werk ging: “Via een intake gesprek kon ik aangeven wat ik wilde behandelen en dat ik ook een concreet channel plan wilde opstellen. Deze is inmiddels opgeleverd en klaar om in 2018 uitgerold te worden.” Binnen de VELUX Group speelt VELUX Nederland trouwens een bijzondere rol omdat hier product management en channel management gescheiden zijn, terwijl men elders algemeen B2B marketing doet.

Meer vakinzicht in kortere tijd

De trade marketing training had in de tailor made uitvoering ook het voordeel dat er niet alleen gezonden werd zoals vaak in cursussen gebeurt. Nina zegt hierover: “Ik moest zelf aan de slag en me telkens goed voorbereiden. Ook werden mijn aannames telkens flink gechallenged en heb ik de training ervaren als kennisdeling in pressure-cooker-stijl. Daar had ik behoefte aan en heeft mijn vakinzicht in hoog tempo verbeterd.”

Terug Neem contact op