Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Met de Caracter Company TOPscan™ inzicht krijgen

Met de Caracter Company TOPscan™ inzicht krijgen

De Caracter Company TOPscan geeft inzicht in de huidige performance maar reikt vooral oplossingen aan voor next steps bij het realiseren van resultaat en groei in de samenwerking. Zowel intern als extern.

Ferrero Nederland heeft Caracter Company begin 2017 gevraagd een TOPscan™ uit te voeren om verbeteringen in hun category management aan te kunnen brengen en de relatie met retailers te optimaliseren.

Category Development Manager Ferrero Nederland.

Interview met Erwin Koolman

Als je terugdenkt aan het hele proces met Caracter Company, wat komt er dan bij je boven?
Erwin Koolman zegt hierover: “Ik moet zeggen dat dit soort analyse nieuw voor mij was, en voor de meeste collega’s bij Ferrero. We werden geconfronteerd met zaken die we al vermoedden maar die nu glashelder in beeld kwamen.”

TOPscan resultaten

Zonder in details te treden, zou je toch iets kunnen vertellen over de werkwijze en resultaten die Caracter Company met de TOPscan heeft behaald voor Ferrero?

Erwin wil het volgende hierover wel kwijt: “Natuurlijk hadden we hoge verwachtingen op basis van de onderzoeksvoorstellen. En hoewel we nog altijd intern bezig zijn met de implementatie en concrete invulling van de aanbevelingen, kan ik zeggen wat mij met name goed beviel, naast de gestructureerde aanpak, was de diepte van de analyses, de heldere vormgeving met pragmatische modellen en ook de concrete manier waarop de bevindingen zijn vertaald.”

Verbeterpunten

Kun je nog iets meer zeggen over de verbeterpunten die Caracter Company naar aanleiding van de TOPscan voorstelde?

Erwin hierover: “Je moet je voorstellen dat er natuurlijk altijd zaken spelen die uit een bedrijfscultuur zijn voortgekomen. Als een externe partij je hierop concreet wijst en laat zien hoe dit anders kan is het wel even confronterend. Maar ook als afdelingen Sales en Trade Marketing elkaar wijzen op zaken die anders kunnen en moeten.

Ook daarin bood Caracter heel duidelijk voorstellen aan ter verbetering. Geen algemeenheden of wollig taalgebruik, maar handvatten en gewoon een aantal concrete voorstellen.”

Retailer relaties

En over de relatie met retailers zegt Erwin: “Het was zeer interessant om ook feedback te krijgen van je belangrijkste retailpartners. Daarmee kunnen we nog mooie stappen gaan maken.”

Erwin voegt hieraan toe: “Een TOPscan™ rapport waarin uiteindelijk in drie punten een retailstrategie voor Ferrero werd neergezet vond ik toch wel het meest opvallende handvat dat eruit kwam.”

In hoeverre kunnen andere landen profiteren van de nieuwe inzichten?
Erwin zegt hierover: Met name Nederland en België hebben, ondanks verschillen in markt(positie), overlappende uitdagingen qua category management processen. 

Daardoor kunnen de resultaten van de TOPscan™ in beide landen worden gebruikt. Het hoofdkantoor in Luxemburg is daarnaast uiteraard ook altijd geïnteresseerd in best practices en kan met deze TOPscan™ mogelijk ook in andere landen voordeel behalen.”

Terug Neem contact op