Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Nieuwe impulsen geven aan AH kaasschap

Nieuwe impulsen geven aan AH kaasschap

Uniekaas als A-merk leverancier heeft een sterke reputatie en een brede distributie in de Nederlandse markt.

Uniekaas is de samenwerking met Caracter Company aangegaan voor het opstellen van een nieuwe categorie strategie voor Albert Heijn.

Uniekaas heeft in de afgelopen jaren een uitstekende business opgebouwd binnen retail, echter de ontwikkeling binnen harde kazen van Private Label en de groei van hard discount formules vraagt om een onderbouwde strategie voor Albert Heijn in het bijzonder.

Er was daarom duidelijk behoefte aan het opstellen van een concreet groeiplan. De vraag die aan Caracter Company werd gesteld was om Uniekaas te begeleiden in het opstellen van een categorie strategie binnen de Zelfbediening afdeling. De categorie doelstellingen van Albert Heijn zijn als uitgangspunt genomen om tot een maximaal haalbaar resultaat te komen evenals de rol van Zelfbediening versus Bediening.

De rol van Caracter Company uitte zich in het leiden en begeleiden van het opstellen van de categorie groeiplan.

Met een gecombineerd project team heeft Caracter Company gestructureerd alle aspecten van de categorie in kaart gebracht. Dit is gedaan op basis van bewezen Caracter Categorie Management modellen waarbij de shopper analyse, het consumenten gedrag en de retailer en de markt wordt vertaald naar daadwerkelijke onderbouwde groeikansen.

Caracter Company heeft met haar expertise voorzien in de kennisoverdracht en hoe dit door te vertalen naar de retailer. In de samenwerking met Caracter Company en Uniekaas is veel aandacht besteed aan kennis overdracht, het brengen van inspiratie en het challengen van de business keuzes.


Nieuwe kennis om met de juiste aanpak een strategie door te vertalen naar een klant specifiek plan.


Het Uniekaas team heeft een verhoogde kennis waarbij categorie strategieën specifiek naar retailers kunnen worden doorvertaald. Daarmee heeft Uniekaas een stap gezet in het op hoger niveau brengen en borgen van de retail aanpak waarmee ze een nog betere partner kunnen worden voor hun klanten.

Concreet voor Albert Heijn heeft Uniekaas op deze manier nieuwe impulsen gegeven aan het Zelfbedieningsschap met initiatieven die naadloos aansluiten op de proposities van Uniekaas.

Terug Neem contact op