Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Opstellen van de juiste retailer presentatie voor opname binnen Private Label assortiment.

Opstellen van de juiste retailer presentatie voor  opname binnen Private Label assortiment.

Opdrachtgever        : Bolsius Group Private Label team

Opdracht                   : Intrainen opstellen retailer presentatie met als doel uitbreiding en/of opname Bolsius Private Label assortiment bij bestaande & nieuwe retailers

Caracter coach        : Corina van Mourik

Met verkoop in meer dan 50 landen is Bolsius Group een van de grootste kaarsen leveranciers ter wereld. Naast de bekende merken Bolsius en Gouda levert Bolsius Group ook een breed assortiment aan hoog kwalitatieve Private Label producten aan diverse retailers. Hiervoor is het dedicated private label team verantwoordelijk.

Learning by doing training “Zeer goed en direct toepasbaar!”

Doel van de training

Het doel van de training was duidelijk: uitbreiding van distributie realiseren bij bestaande en nieuwe retailers middels een overzichtelijke en pragmatische presentatie. Met als belangrijkste aandachtspunt: de inverkoop realiseren vanuit de toegevoegde waarde van de categorie kaars & geur voor (potentiële) klanten en shoppers in plaats van focus op het product.

Resultaat van de training

Alle deelnemers hebben voor hun eigen (potentiële) klant een retailer categorie plan opgesteld dat bestaat uit een 100% tailor made onderbouwd advies m.b.t. het op te nemen assortiment en invulling van de andere retail p’s. Klaar om extern gepresenteerd te worden.

Opbouw van de training

De training bestond uit een 4-tal pressure cooker sessies waarbij de afwisseling tussen theorie en praktijk centraal stond. Tijdens elke sessie werd middels interactieve werkvormen direct de doorvertaling naar het eigen op te stellen retailer categorie plan gemaakt.

Versterking interne samenwerking

Om maximaal gebruik te maken van elkaars krachten waren in de eerste én de laatste sessie zowel de productmanagers als de sales managers aanwezig. In de eerste sessie is de basis gelegd en de aanpak ingetraind. De product managers zijn vervolgens aan de slag gegaan met het opstellen van het categorie plan. In de laatste sessie zijn de plannen gezamenlijk aangescherpt door de combi sales/product management. 1+1=3!  

Beoordeling vanuit Bolsius

Overall cijfer: 9

“Goede training waarin we in heel korte tijd veel stof hebben doorgenomen en direct ook in praktijk hebben gebracht. Daarnaast was de opzet (1e en 4e sessie met sales collega’s) goed om de boodschap meer gedragen te krijgen waardoor dit in de toekomst intern tot minder discussies zal leiden. Niveau paste goed bij de groep! Daarnaast voldoende afwisseling tussen theorie, voorbeelden uit de praktijk en direct werken aan onze cases”.

Frédéric Loos – Product Group Manager

Lijkt jou dit ook wat? Bekijk dan eens deze training of neem contact met ons op over onze tailormade ervaringen en mogelijkheden.

Terug Neem contact op