Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Trade marketing & instore communicatie training

Trade marketing & instore communicatie training

“Training toepasbaar binnen de praktijksituatie van Vogel’s”

Opdrachtgever: Vogel’s Products BV

Opdracht: Trade Marketing & instore communicatie training

Caracter Expert: Corina van Mourik

Vogel’s Products BV is een Nederlands familiebedrijf, gevestigd in Eindhoven, wereldwijd actief en marktleider op het gebied van bevestigingsoplossingen voor audio&video apparatuur. Deze producten zijn o.a. te koop bij MediaMarkt en Coolblue voor de consumentenmarkt of worden toegepast in publieke ruimtes zoals op vliegvelden, in winkels en hotels.

Doel van de training

Het optimaal presenteren van deze categorie bevestigingsoplossingen (steunen, etc.) op de winkelvloer is noodzakelijk maar echter wel complex. Niet alleen is het noodzakelijk shoppers zelf het gebruiksgemak en de kwaliteit van de producten te laten ervaren, ook vraagt het overzichtelijk presenteren van de verschillende merken en series om extra aandacht. Het is daarom de wens van Vogel’s om vanuit kennis van de shopper en de retailer toegevoegde waarde te kunnen bieden.  

Resultaat

Alle deelnemers zijn zich na de 2-daagse training bewust van de rol van shopper als basis voor het denken en handelen van retailer, leverancier én toeleverancier. Aan de hand van shopper observatie oefeningen en de doorvertaling hiervan naar de kansen per fase van de shopper journey. In combinatie met een helder beeld van de retailer(formule) is dit een stevige basis voor professioneel category management & trade marketing. Deze basis is op dag 2 concreet gemaakt in een optimale schapvisie schets. Alle relevante onderwerpen zijn zo gecombineerd in een nieuwe kijk op het schap en per retailer tailor made doorvertaald.

Aanpak & inhoud van de training

De training bestond uit een maximale combinatie van voorbereidende huiswerkopdrachten, theorie en learning by doing praktijk-opdrachten. Bijgaand de opzet van het trainingsprogramma.

Beoordeling deelnemer (Maria Terzopoulos)

“Ik geef de gehele training een 8. Het was erg uitgebreid met veel voorbeelden en daarnaast ook praktijk opdrachten. Dit vond ik persoonlijk erg fijn, zodat ik de theorie in de praktijk kon ervaren. Omdat trade marketing voor mij nog erg nieuw was, vond ik het fijn dat de onderwerpen betreft trade marketing in zijn algemeenheid werden doorlopen. Tijdens de sessie werden diverse facetten behandeld, wat de inhoud betreft trade marketing erg duidelijk maakte. Omdat er binnen Vogel’s veel nieuwe ontwikkeling zijn, is de theorie van de cursus zeker toepasbaar binnen de praktijksituatie van Vogel’s.”

Terug Neem contact op