Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Van een productgerichte aanpak naar een doelgerichte multichannel aanpak.

Van een productgerichte aanpak naar een doelgerichte multichannel aanpak.

“Met een multi level aanpak heeft Caracter ons bedrijf maximaal verder geholpen!”

Een leverancier in voedingssupplementen en verzorgingsproducten zette Caracter voor een mooie uitdaging. En die grepen we natuurlijk met beide handen aan! “Dit bedrijf maakt momenteel de ontwikkeling door van een productgerichte aanpak naar een doelgerichte multichannel aanpak waarbij verschillende merken in verschillende kanalen worden gevoerd,” vertelt Corina van Mourik, resultant bij Caracter Company. “Tegelijkertijd vindt een enorme professionalisering plaats; niet alleen intern maar ook extern. Intern wilde men veel gestructureerder gaan werken met plannen, budgetten en rapportages. Extern wilde men stappen zetten op het gebied van categorie adviezen aan retailers . En dat in combinatie met een uitdagende doelstelling om de distributie én omzet sterk te laten groeien. Voor ons als Caracter team een fantastische uitdaging!”

Wat moest er worden opgeleverd?

“Intern moest er een dashboard op basis van Nielsen data worden opgeleverd en introductie presentaties voor verschillende merken en concepten. Daarnaast werd er begeleiding verwacht op het gebied van coaching van het team op sales en trade marketing. Zowel in de strategische rol van trade marketing binnen de organisatie als operationele begeleiding op projecten en activiteiten vanuit trade marketing. Ook werd er intern support verwacht met betrekking tot operationele sales taken (o.a. coördinatie omtrent de inzet van displays en acties, advertentieplanning en rondgangen buitendienst). In samenwerking met de retailer moest er extern een concreet promotie- en schappenplan worden opgeleverd voor landelijke uitrol naar alle filialen van deze retailer.”

Welke taken heeft Caracter Company vervuld?  

  1. “Op basis van de Nielsen database hebben we een complete rapportage tool gebouwd met overzichtelijke tabellen en grafieken, afgestemd op de behoefte van directie, marketing, sales en trade marketing. Elke afdeling heeft nu inzicht in de voor hem relevante inzichten op het niveau van merk / retailer / product.
  2. Voor de introductie van verschillende concepten van enkele merken hebben we de introductie presentaties gemaakt die door de accountmanagers aan de retailers zijn gepresenteerd. De juiste verkoopargumenten zijn overzichtelijk gepresenteerd met als doel distributie te realiseren. Dat is gelukt!
  3. Het trade marketing team wordt wekelijks gecoached door een van onze ervaren trade marketing coaches. Afwisselend op locatie en telefonisch worden templates aangedragen, trade marketing plannen gechallenged en processen geoptimaliseerd.
  4. Ook op operationeel niveau leverden we onze support. In dit geval op de afdeling sales en trade marketing met als doel alle taken foutloos te laten verlopen.
  5. Aan de hand van design thinking werkvormen gingen we aan de slag met interactieve sessies met de retailer. Creativiteit in deze aanpak resulteert in een maximaal effectieve output. In korte tijd hebben we veel kennis verzameld zowel vanuit de leverancier als de retailer om zo te komen tot een concreet actieplan. Zowel op het gebied van succesvolle promoties als met een strak schappenplan. De externe inspirerende locatie verhoogde de sfeer. Als we onze klant mogen geloven, waren deze interactieve sessies absoluut voor herhaling vatbaar!”

Wat waren de hoogtepunten in het traject?

“De hoogtepunten waren de interactieve sessies met onze opdrachtgever en natuurlijk alle eindopleveringen van de verschillende projecten. Bij deze opdrachtgever was het fantastisch om te zien dat Caracter met een multilevel aanpak maximaal in staat was deze leverancier verder te helpen. Het team van Caracter bestaat naast de projectmanager (Corina van Mourik) uit een strategisch resultant (Jan-Jaap Jansen), een senior professional (Miranda Roefs) én een junior professional (Ennio Espa), een Excel expert en het team van Caracter Creations voor de invulling van de creatieve werkvormen en output. Kortom, invulling op elk gewenst niveau en maximaal afgestemd op de behoefte van de klant. Geloof me, dit wil je meemaken!”

Terug Neem contact op