Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Lees meer

Wij inspireren u graag!

Laten we samen uw grenzen voor succes verleggen. Zullen we ontmoeten?

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

“Dankzij de hulp van Caracter hebben we de wereld kunnen laten zien wie we zijn en wat we doen.”

“Dankzij de hulp van Caracter hebben we de wereld kunnen laten zien wie we zijn en wat we doen.”

Opdrachtgever: Vion Food Group. Vion is een internationale foodproducent die tot de top 100 grootste foodbedrijven ter wereld behoort.
Opdracht: Vion begeleiden bij de introductie van een nieuw concept rondom vleesvervangers
Interview: Willem Cranenbroek, General Manager bij ME-AT

Willem, waarom brengt Vion vleesvervangers op de markt?
Willem: “Omdat de vraag naar vleesvervangers de afgelopen jaren is gestegen en naar verwachting zal blijven groeien. Deze groei is voornamelijk het gevolg van eetgewoonten van de zogenaamde flexitariërs, die deze producten regelmatig kopen. We hebben Caracter gevraagd om ons te begeleiden bij de introductie van een nieuw concept rondom vleesvervangers.”

Waar lag de uitdaging binnen dit project?
“De uitdaging lag bij het feit dat wij ons veganistische concept op de Anuga wilden presenteren. Dit is de grootste beurs ter wereld op het gebied van levensmiddelen die van 5 tot 9 oktober 2019 in Keulen plaatsvond. Een aantal weken voor de  grote levensmiddelbeurs Anuga, besloten we dat we de presentatie verder aan wilden scherpen. We hebben Caracter ingevlogen om hen het concept te laten bekijken en een complete sales story te realiseren. En dat allemaal in een zeer kort tijdsbestek. Gelukkig is dat dubbel en dwars gelukt!”

Wat is er opgeleverd?

  • Scherpe strategie en heldere positionering plant based concept: ME-AT
  • Brand inclusief beeldmerk
  • Concept inclusief verpakking
  • Commerciële tool kit
  • Materialen voor lancering Anuga 
  • Concepttest tijdens Anuga en vaststelling follow up

Wat vind je van de manier waarop Caracter jullie geholpen heeft?
“Daar zijn wij zeer tevreden over. Ze hebben ons om te beginnen meegenomen in vragen als: Wat zijn de waarden van je bedrijf? En hoe wil je je bedrijf positioneren? Vervolgens heeft Caracter dit doorvertaald naar verschillende concepten waarmee we uiteindelijk op een heel mooi plaatje uitgekomen zijn. Vooral in het stukje concept denken en het visuele werk heeft Caracter ons super geholpen. Het is indrukwekkend wat zij in korte tijd hebben neergezet.”

Hoe is het concept ontvangen op de Anuga? Wat waren de reacties?
“Iedereen was zeer positief. De bezoekers waar we het concept aan uitgelegd hebben, reageerden enthousiast. We hedden een goed verhaal en het was gaaf om mensen daarin mee te nemen.”

Hoe hebben de verschillende medewerkers van Caracter Company hun rol vervuld?
“Projectmanager Corina van Mourik stuurde het project aan. Ze had de touwtjes strak in handen. Miranda Roefs zorgde er als projectleider voor dat het project soepel verliep en ze was verantwoordelijk voor de coördinatie. Mede door de strakke planning en duidelijke sturing van deze dames is alles succesvol verlopen. Ook experts Roemer Overdiep en Bas van Hoeven zijn vanuit de Caracter Community ingezet voor een kwalitatief hoogwaardige inhoud. Hun bijdrage was geweldig. Roemer heeft ons echt aan het denken gezet. Zijn visie, maar ook de manier waarop hij dingen beleeft, en hoe hij over concepten nadenkt is erg inspirerend. En Bas heeft in korte tijd fantastisch mooie visuals ontworpen, daar waren wij erg van gecharmeerd. Hij luisterde goed naar onze wensen en zette in no time precies neer wat we voor ogen hadden. De Design Thinking-aanpak van Caracter past perfect bij ons.”

Wat waren de hoogtepunten tijdens het traject?
“Ik denk dat we het hele traject één groot hoogtepunt kunnen noemen. Ik weet zeker dat we zonder de hulp van Caracter niet hadden kunnen neerzetten wat er nu staat. We stonden met een mooi en goed verhaal op de beurs en hebben de wereld kunnen laten zien wie we zijn en wat we doen. Wij hebben echt het juiste bureau uitgekozen voor deze opdracht. Ik denk dat dit een mooie start is van een lange samenwerking!” Aldus Willem Cranenbroek.

Terug Neem contact op